Közlekedési baleset

“Szabályosan közlekedtem a motorkerékpárommal, amikor egy autó elütött. Több helyen eltört a lábam, így ezért 3,5 millió forint kártérítést kaptam.” Z. Géza

halalos-autobaleset-karSajnos még mindig rengeteg gépjármű baleset történik a közutakon nap mint nap, amelyekben számtalanszor vétlen személyek (és azok vagyontárgyai) is megsérülnek. Az ártatlan felek önhibájukon kívül szereznek lelki és testi sérüléseket.

Tapasztalataink szerint a közlekedési baleset az egyik leggyakoribb károsodási forma. Számos ügyfelünk úgy szenved kárt, hogy közúti baleset során gépjárművébe beleütköznek vagy gépjárművel elütik. Az ilyen esetekben fontos a károsultnak tudnia, hogy a károkozó gépjármű vezetőjének vagy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának nem csupán a javítási költséget, illetve az úgynevezett totálkárt kell megtérítenie, hanem a balesettel okozati összefüggésben keletkezett valamennyi igazolt egyéb kárát is.

 

Törvényi szabályozás a károsultak védelmére

A kötelező felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény szerint minden magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartója köteles a gépjárművére (felelősség)biztosítási szerződést kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani. Ennek gyakorlati haszna az, hogy a relatíve nagy számban előforduló közlekedési balesetek után biztosan legyen olyan személy (biztosító), aki a károsultak kárát megtérítheti.

“Gyalogosként elütöttek a zebrán! Mindenki el akarta tussolni az ügyemet, ám a Baleseti-kártérítés.com csapatának köszönhetően ez nem sikerült. Hárommillió forint kártérítést kaptam a közlekedési baleset után! László

 

Milyen károkat kell megtérítenie a biztosítónak?

koccanasos-baleset-karteriteseGyakorlatilag minden olyan kárt, amely a közlekedési balesettel okozati összefüggésbe hozható. Ennek érvényesítése azonban korántsem egyszerű, hiszen sok esetben egy károsult nem tud sokra menni a biztosítók szakosodott kárrendezőivel, jogászaival. Külön nehézséget okozhat számára, hogy a közlekedési balesetek után – jellemzően – meginduló büntetőeljárás során egyedül kell szembenéznie a balesetet okozó személlyel, illetőleg annak ügyvédjével.

A Baleseti-kártérítés.com szakmai partnereinek sokéves tapasztalata szerint a károsultak a baleset után sincsenek teljesen tisztában az őket megillető jogokról, melynek következtében káraik sem térülnek meg teljes egészében. Másrészről a károsultaknak a baleset után „a legkisebb bajuk is nagyobb annál”, hogy a biztosítókkal hadakozzanak a jogos kártérítésért, melynek következtében káruk egyáltalán nem, vagy csak részben térül meg.

A károk tehát sokfélék lehetnek: kezdve akár a bevásárló központok parkolójában történő koccanástól, a súlyos testi sérüléseken át, egészen a nagy kamionok okozta tömegszerencsétlenségekig.

Közlekedési baleset során megsérült Ön vagy hozzátartozója? Bizonytalan a kártérítést illetően?

Igen, szeretném igénybe venni az ingyenes konzultációt!

 

Mit tegyen, ha közúti balesetet szenved?

karbejelneto_fo_oldalMindenképpen a baleset helyszínén és a károkozóval együtt töltse ki a baleseti bejelentő nyomtatványt, melyből egy-egy eredeti példány őrizzen meg. Ügyelnie kell a nyomtatvány teljes körű és pontos kitöltésére, mivel a későbbiekben ez lesz a kárrendezés alapdokumentuma. Ha személyi sérülés is történt a baleset során, akkor feltétlenül kérjen rendőri intézkedést és hívjon mentőt – bármilyen csekélynek is látszik a sérülés foka! A személyi sérülés tényét általában külön adatlapon is be kell jelenteni a károkozó gépjármű felelősségbiztosítójánál.

Amennyiben Ön okozott kárt, annyiban a felelősségét a helyszínen ismerje el, a baleseti bejelentő egy eredeti példányát őrizze meg és az okozott kárt – lehetőség szerint – 5 munkanapon belül saját biztosítójánál jelentse be. Saját kára megtérítését ebben az esetben Casco biztosítás alapján kérheti.

Amennyiben vita van a felelősség kérdésében, annyiban mindenképpen kérjen rendőri intézkedést!

A káresemény bekövetkezése után kárigényét 30 napon belül jelentse be a károkozó gépjármű felelősségbiztosítását kezelő biztosító társaságnál. Gépjármű kár esetén a leggyakoribb vita a károsult és a károkozó biztosítója között a baleseti mechanizmus megítélése és a fizetendő kártérítés összege szokott lenni.

Közlekedési baleset során kára keletkezett? Ne dőljön be a biztosítók kedvezőnek tűnő ajánlatainak! Vegye igénybe díjmentes tanácsadásunkat!

Igen, szeretnék jelentkezni az ingyenes konzultációra!

 

Miben és hogyan segítünk?

balesetutan-segitunkBaleseti kártérítési ügyekre specializálódott szakértői csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért, és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el, a lehető legrövidebb időn belül. Ennek során a balesetével elszenvedett károkat felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely maximálisan ügyfeleink érdekeit védik. A fentieken túl széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére vannak jogos kárának érvényesítésében. Elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink a segítségére lehetnek, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie. Ennek érdekében – amennyiben igényli – képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önt előre semmiféle anyagi kockázat nem terheli! Az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában olvashat.

 

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!